Új irány

Ma láttam egy plakátot, nekiálltak a pártok kampányolni. Az az érzésem, hogy az emberek félrevezetésével próbálkozik mindenki, de legfőképp az ellenzék. Az egész plakát úgy fest, mintha egy Magyarország kormányát megválasztó kampány plakátja lenne. De hogy is van ez, mit kell itt választani? Aki kicsit is kételkedik, vagy érzi, hogy hiányos a tudása, olvassa el itt: http://www.euractiv.hu/europai-parlament/linkdossziek/ep-valasztasok-2009

Más, a kampányszlogen: Új irány! Hehe, röhög a vakbelem, milyen új irányról beszélnek? Semmilyenről, mert nincs új irány, a világ sz*rban van, beléptünk az Únióba, mi új piacot hoztunk a már meglévő tagállamoknak, de ők nem hoztak újat nekünk. Sőt a mi gazdaságunk súlyosan függ olyan államoktól, mint németország, akik ugyanúgy bajban vannak, amiből az következik, hogy mi is bajban vagyunk. Ezen nem lehet irányt változtatni, mert az egész világ most egy irányba megy, ha akarja, ha nem. Ez az irány mindenképp lefele vezet, főleg nekünk akik a gengszterváltás óta akár bal akár jobb oldalt választottuk mindenképp át lettünk verve választási hazugságokkal, vagy éppen a semmiből való adakozással. És visszatérve a szlogenhez, bocsi, de az nem új irány, hogy kritizálom azt aki valamit tenni akar, hisz semmilyen irányt nem mutat, csak azt árulja el, hogy nem tudnak jobbat, de hatalmat akarnak.

Nekem őszintébb szlogen, hogy “fájni fog” mert ez a valóság, gazdasági válság van, az ország ugyanúgy kölcsönből él mint a legtöbb magyar, és a hanyatló gazdaság mindenkinek fájdalmas, akár fogyasztó akár termelő.

Ne ígérjen nekem senki új irányt, ingyen oktatást, 14. havi nyugdíjat, adócsökkentést, mert tudom, hogy hazudik, nincs miből adnia. A tanárok fizetését mit gondol melyik zsebéből veszi elő? A nyugdíjasok pénzét a minimálbérből levont járulékkal hogyan akarja megteremteni? Milyen adót akar csökkenteni, ha saját maga számla nélkül vesz fel költségtéritést, puszira? Az én adómból fedezik a fizetését, de nem kínálja fel, hogy nem kér fizetést mint ellenzék…?! De még ezeket sem ígérte, most csak új irányt ígér… Mindezt egy EP választási plakáton. Nevetséges, és pazarló a jelen gazdasági helyzetben.

Did you enjoy this post? Why not leave a comment below and continue the conversation, or subscribe to my feed and get articles like this delivered automatically to your feed reader.

Comments

Még nincsenek hozzászólások.

Vélemény, hozzászólás?

(kötelező)

(kötelező)