A száguldó magyar busz esete

Ezt az írásomat beküldtem az index.hu -nak is.

A busz egy szerpentinen száguld lefelé, az utasok és a személyzet pánikolnak. A busz sofőr menet közben felállt, mert a háta mögött a személyzet hőbörgött és hátul néhány elvakult felbőszült utas is csak szidta.

Most elkezdődött a vita ki legyen a sofőr. A személyzet egy csoportja azon egyezkedik közülük ki legyen a vezetői ülésben, egy szakadár csoport pedig folyton azt szajkózza szereljük le a kormánykereket is, aztan majd június elején lesz kormánykerék meg sofőr is, majd az utasok megválasztják közülünk, arra hegyezve, hogy majd őket választják meg.

Sajnos egyikük sem látja, vagy nem akarja látni, hogy a busz, sofőr nélkül, a kanyargós úton csak száguld lefelé, és ha nem lesz azonnal új sofőr aki rendesen megragadja a kormánykereket, a személyzet meg segíti visszaszerezni az uralmat az elszabadult busz felett, akkor mindenki a szakadékba zuhan.

Én szeretnék kiszállni ebből a buszból, hazafiasság ide vagy oda.

Did you enjoy this post? Why not leave a comment below and continue the conversation, or subscribe to my feed and get articles like this delivered automatically to your feed reader.

Comments

Egyetértek, jó írás, kiblogoltam utólagos engedélyeddel 😉

Szabadon, terjedjen, sztem sokan értik miről szól.

Mick Jagger a hatvanas évek őrületei közepette azt mondta:
Állítsátok meg a világot, ki akarok szállni!
És ő nem ismerte a mai magyar “sofőröket”…

Amúgy érdekes a sors, hogy mikor megírom a bennem mág rég fortyogó gondolatot, kapunk egy Bajnai Gordont.

“Fájni fog”, de a bejön a húzás, akkor inkább most szopjunk és a jövő legyen szép. A “szakadár” meg majd mutogathat vissza június után, meg 2010-ben, de ez is csak róluk fog bizonyítványt kiállítani. Ha slamasztikában vagyunk nem a hatalom a cél..

Nem csak én vagyok ezen a véleményen:
http://lmv.hu/node/3753

Összefogni kell, nem hatalmi harcot vívni.

Vélemény, hozzászólás?

(kötelező)

(kötelező)