MSN-es adathalász!!!

Nem rég kaptam én is, de láttam másoknál, hogy egy ismerős, valamilyen szöveg kíséretében egy linkek küldött. A link a következő kinézetű oldalra vezetett,

és arra kért hogy add meg az msn belépési adataidat. HÁT NE TEDD. Az oldal adathalász oldal, és a nevedben kezd el küldözgetni, természetesen bepróbája a címedet hogy tud e vele spamet kiküldeni.

Van pár javaslatom a számodra:

  1. Azonnal cserélj jelszót az msn címeden ha már megpróbáltál ide belépni, ott ahol ugyanezt a jelszót használod ott is változtasd meg.
  2. Az az ismerős aki hirtelen belépve küldd linket, és azonnal kilép, annak ezt a cikket ajánld figyelmébe, és legalább az első lépés végrehajtását.
  3. SOHA NE ADD MEG AZ MSN/ICQ/Skype/MySpace stb belépés adataidat idegen oldalon, vagy olyan oldalon amit a 2-es pontban leírt módon ajánlottak figyelmedbe.

Akiket érdekel, az oldalakt egy TST Management Inc. cégnéven regisztrált domaineken üzemeltetik, létezik MSN, ICQ és MySpace adathalász változata. A cég Panamai címet adott meg a domain regisztrálásakor az oldalak pedig hongkongi szervereken csücsülnek. Csak nem a RBN utódvállalalata kezd új hadjáratba?

Did you enjoy this post? Why not leave a comment below and continue the conversation, or subscribe to my feed and get articles like this delivered automatically to your feed reader.

Comments

Még nincsenek hozzászólások.

Elnézést, de a bejegyzéshez jelenleg nem lehet hozzászólni.