Energiavámpirok

Mindenkinek van olyan ismeröse, barátja, aki mindig csak arrol beszél, hogy mi nem sikerült neki, hogy milyen rossz hely ez a világ, hogy mindenki csak rosszat akar neki, mindenki be akarja csapni.

Nekem is van egy ilyen ismerösöm. Aradnak belöle a negativ hullámok, elszivja az optimizmusomat, a jokedvemet, a bizalmamat. Ö a tipikus energiavámpir. Szerencsére nem találkozunk tul gyakran, és inkább megprobálom elkerülni.

Sajnos hasonlo a helyzet az ujságokkal, rádioval, tévével is. A napi hirek, a cimlapok, a hirado tele vannak tragédiákkal, balesetekkel, gyilkosságokkal, háborukkal, és persze a válsággal. Öntik ránk a rossz hireket, és elfelejtenek beszámolni rola, hogy az élet szép!

Mert az élet szép! Az emberek élnek, dolgoznak, szeretnek, küzdenek! Az emberek segitik egymást, létrehoznak jo és okos dolgokat, szépséget, értéket teremtenek.

A gyerekek tanulnak, fejlödnek, nönek, okosodnak!

Vegyük észre az apro örömöket, figyeld a felhök játékát, a gyermeked/a párod mosolyát, hallgasd a madarak dalát, élvezd a munkát, az is örömet okoz ha szivesen csinálod, mert az élet szép !

Mond utánam hangosan : Az élet szép ! :-)

Did you enjoy this post? Why not leave a comment below and continue the conversation, or subscribe to my feed and get articles like this delivered automatically to your feed reader.

Comments

Sziasztok!
Tündérke nagyon szép gondolatokat írtál a blogba.
Kerüld az energia vámpírokat!
Tényleg annyi minden szép van a világban.
Erdősi Zsuzsának van egy nagyon jó mondása:”Annak is örülhetünk, hogy van két lábunk.”
Ilyenkor tavasszal meg amúgy is nagyon szép a világ.
Remélem jól vagytok!
Puszika
Jóska

Taps és jó meglátás! Az élet tényleg szép!

TV-t kapcsold ki, vagy legalább a híreknél némítsd le, szűrni kell a beérkező információkat sokat segíthet a mindennapokban!

Mindenhonnan jönnek a hirek, a mai informácios társadalomban édes a tudatlanság! :-)

Vélemény, hozzászólás?

(kötelező)

(kötelező)