Kell-e a www a címek elé?

Igen is, meg nem is.

Ma indult hivatalosan útjára a Hasbro online játéka, a MonopolyCityStreets a http://www.monopolycitystreets.com/ címen. Sokan kifogásolták, hogy a Google által is fémjelzett oldal már az indulás napján esetenként elérhetetlen, vagy az apache webszerver CentOS-on futó minta-kezdőlapja jött be.

Én is bedőltem a kérdésnek, kell-e a www, vagy nem. Sajnos nem oldották meg, hogy a www nélkül való címbeíráskor átugorjon a www-sre, ezért a www nélkül meghívva a monopolycitystreets.com-on tényleg egy CentOS szerver Apache default oldal jelenik meg.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ez nem egy Google projekt, tehát a bírálók tévesen vélik “cikinek” a kezdeti hibákat. Ráadásul a szerver az angliai Carrenza Ltd címtartományában csücsül, és a reverz bellítás szerint is a Carrenza adta a technikai hátteret, és a Google csak a jól működő GIS technológiáját adta hozzá.

SZERINTEM

Did you enjoy this post? Why not leave a comment below and continue the conversation, or subscribe to my feed and get articles like this delivered automatically to your feed reader.

Comments

És igaz a feltételezésem:
http://www.pcworld.com/article/171610/monopoly_city_streets_online_game_will_buying_park_place_be_any_easier.html

Idézem:
Contrary to some media reports, however, Google itself didn’t have a strong hand in building the game; rather, Hasbro’s U.K.-based digital agency directed the process, using the Google Maps API, street data from OpenStreetMap, and occasional guidance from the Google team.

aki nem tud angolul:
Ellentétben néhány a médiában megjelent hírrel, a Google nem vett ki sok részt a játék fejlesztésében, valójában a Hasbro angliai digitális ügynöksége vezérelte a folyamatot, a GoogleMaps API, az OpenStreetMap utca-adatai, és esetenkénti a Google csapat javaslatai felhasználásával.

Vélemény, hozzászólás?

(kötelező)

(kötelező)